Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Blanda äggulorna en i taget med chokladen, rör sedan ner grädden i chokladsmeten lite i taget, spara eventuellt lite av grädden till garneringen
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. 100 g vit choklad. 2 äggvitor. Vit chokladmousse 1 gelatinblad 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk citron, pressad 1 msk strösocker
Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Vit mousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Helt mirakulöst vispas det upp till tjock och fluffig maräng precis som äggvita
Toppa moussen med bär vid servering. 1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Nyårsefterrätten blev vit chokladmousse med massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
Smält vit choklad försiktigt. Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.