1 ev
hyvlad vit choklad till servering1. Smält chokladen i vattenbad på svag värme. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner 2 msk ovispad grädde i chokladsmeten och tillsätt därefter äggulorna en i taget.2. Vispa resten av grädden, ganska fast. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Blanda försiktigt ner först grädden i chokladsmeten och därefter äggvitorna.3. Fyll 6-7 portionsformar med moussen och ställ i kylen minst fyra timmar. Servera moussen med färska bär och ev lite hyvlad vit choklad på toppen.
Vitchokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. 150 gram vit choklad. 150 gram vit choklad. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Provade att göra vitchokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Helt mirakulöst vispas det upp till tjock och fluffig maräng precis som äggvita. Tillsätt sedan resten av kikärtsvispet och blanda mycket försiktigt till en slät och fluffigchokladmousse
1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.