Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitoch mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbaroch dekorerade med chokladhjärtan
Till detta serverades ett vitt bourgognevin - från Chassagne-Montrachet. Till förrätt hade jag köpt färdiggjorda tartlettformar som jag fyllde med gräddstuvade lök- och svamptärningar, toppade med riven västerbottenost
Vitchokladmousse. Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Ta fram glasen med moussen. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvitchokladmousse
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarnaochchokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Smält den vita chokladen och smöret över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera medjordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Blanda alla ingredienser och fyll på med isbitar. Uteslut då vinet och tillsätt mer sockerdricka eller fruktsoda, alternativt använd ett alkoholfritt vin
Vi chokladmousse till fyra portioner. Denna dessert kombinerar tre ljuvliga smaker, och det krispiga flarnet tillsammans med hjortronen och den lena moussen blir helt enkelt mums
) Egentligen var detta tänkt att bli en chokladmousse. nu blev det vit chokladkräm istället och hur gott som helst, dessutom skulle man bara kunna ringla den här krämen över exempelvis en fruktsallad
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.