6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Toppa chokladmoussenmed de limemarineradejordgubbarna och garnera med citronmeliss eller mynta. Denna dessert passar perfekt att göra nu till sommaren med färska, goda jordgubbar
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade medlimemarineradejordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Vit mjuk chokladmousse toppad medjordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vitachokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 150 gram vit choklad
Prova vitchokladmoussemed balsammarinerade jordgubbar och avgör. Eller servera den vitachokladmoussenmed frukt eller bär och ät balsamgubbarna med lite vaniljglass
Kläm ur vattnet ifrån gelntinbaldet och blanda (vispa) den med den avsvalnade grädden. Servera med färska jorgubbar(eller andra röda bär) och choklad/kolasås
Tvätta av ballongerna med lite diskmedel och skölj noga. Limemarinerade bär. Vitchokladmousse 10-20 potioner (beror helt på hur mycket du fyller chokladskålarna…). 400 gr vit choklad av god kvalité. 500 gr jordgubbar
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. Fyll tårtan ordentligt med skivade jordgubbar mellan bottnarna, sedan kan man dekorera med lite vad man vill
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.