Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Vitchokladmousse med pepparkaka och lingon (ca 5 portioner). 150g vit choklad. 150g vit choklad
bakblogg, chokladdekoration, citron, citronmousse, dessert, dessert till helgen, efterrätt, enkel men så god efterrätt, gör din egen chokladdekoration, grädde, inredningsblogg, kaksmulor som dekoration, matblogg, supergod efterrätt, systrarna m, systrarnam, turkisk yoghurt, vaniljcrumble, vit choklad, vitchokladmousse, vitchokladmousse med citron, vitchokladmousse med citron och vaniljcrumble
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk
Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Rör tills det blir slätt. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Addera sockret och blanda till en jämn smet, blanda sedan ner den vita chokladsmeten lite i taget. Det här är en söt cheesecake där sötman och krämigheten från den vita chokladen möts av syrligheten hos granatäpplet
Tillsätt den smälta chokladen (som ska vara ljummen, ej varm) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Barnen busade på för fullt och hade nog hållt på tills de stupade om inte vi satt stopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.