Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vitchokladmousse
Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset. När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen
Blanda ned grädden i hallonsåsen och vänd ned äggvitan försiktigt. Lägg upp i ett ett vinglas, tänk på att det ska finnas plats till den vitachokladmoussen, ställ in i kylen så att moussen sätter sig
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Den är även den riktigt god, men nästa gång ska jag servera den i större glas, så moussen kommer mer till sin rätt, vit choklad och mandarin är en helt ljuvlig kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.