lite kokosgrädde och hyvlad mörk choklad på toppen. Vispa äggen med salt och ev. Chokladmousse. honung, vispa ner den smälta chokladen och sist kokosgrädden
200 g mörk choklad. 400 g vispgrädde [4 dl]. 1 gelatinblad. 300 g vispgrädde [3 dl]. 10 g vaniljsocker [1 msk]. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade. Vaniljchantilly300 g vispgrädde [3 dl] 30 g florsocker [0,5 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk]
Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Supergott, supernyttigt och helt ekologiskt. Ingredienser. Blanda alla ingredienseri en matberedare och mixai några minutertills det blivit en fin och slät kräm
Jag älskar naturen, de småländska skogarna med sina mossbelagda stenmurar och mörka granar. Jag älskar det enkla, det stilrena men samtidigt det glada färgstarka, två ytterligheter som ändå passar varandra
Den här chokladmoussen är smaksatt med chilipulver för att ge en liten extra smakdimension. Det chilipulver jag använda var ganska milt, så tänk på att mängden chilipulver kan varieralite efter hur starkt det är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.