1 Servering100
g frysta hallon 2 msk socker 2 tsk torkad chili flingsaltVispa 3 dl vispgrädde ganska löst. Ljus chokladmousse
Värm 0,5 dl vispgrädde i en kastrull på låg temperatur. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen. Rör i hälften av den vispade grädden och blanda. Häll upp i 4 glas. Mörk chokladmousse
Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset. Servering
Värm upp de frysta hallonen i en kastrull och koka upp. Rör ner sockret och hälften av chilin. Sila av hallonen så att kärnorna försvinner. Häll hallonen över chokladen i glasen. Ställ in i kylen minst en timme. Garnera med resten av chilin och flingsalt.
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit ochmörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
Hacka den mörka chokladen och koka upp grädden. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek dem i smör ca i minut på varje sida, ringla över honungen och stek i ytterligare i ½ minut
Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Toppa med grädde, hallon och krossad daim. Rör ner florsocker, kaffe och äggulan. 185 g mörk eller ljus choklad. Fördela moussen i 4 st glas och ställ in i kylen i ca 1 timme. 185 g mörk eller ljus choklad
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Strö över socker och toppa med champagne. Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull. Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.