Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörka choklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Smält choklad i vattenbad, vispa ägget och blanda med chokladen under omrörning. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
Klipp eller skär kolan i lagom stora bitar och garnera med några saltflingor. Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. 30 cm med
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
chokladmoussemed chili och havssalt. När jag sedan bläddrade i Elle mat och vin och läste om Eva Röses favoritefterrätt chili och ingefärschokladmousse blev jag så sugen på chokladefterrätt att jag var tvungen att prova göra en egen
helst med choklad. Så jag svängde ihop en chokladmousse sisådär. Vispa grädden med florsockret. Chokladmousse 6 port. 100 g mörk choklad av fin kvalité2 äggulor3 msk florsocker2,5 dl vispgräddeGör så här. 100 g mörk choklad av fin kvalité
Inlägget Mörk chokladcheesecake medhavssalt & italiensk maräng dök först upp på Hannas Bageri. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med
200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan
Servera med t ex färska hallon. Jag älskar chokladmousse. Receptet räcker gott och väl för 6 personer (jag skulle nästan vilja säga minst 8)4 äggvitor2 dl strösocker300 g mörk choklad (gärna 70%)4 äggulor2 dl starkt kaffeTill servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.