Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade
Så jag svängde ihop en chokladmousse sisådär. Chokladmousse 6 port. 100 g mörk choklad av fin kvalité2 äggulor3 msk florsocker2,5 dl vispgräddeGör så här. 100 g mörk choklad av fin kvalité
200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Chokladmousse. 200 g Chokladkaka Mörk. 1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan). 2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret
Jag älskar chokladmousse. Receptet räcker gott och väl för 6 personer (jag skulle nästan vilja säga minst 8)4 äggvitor2 dl strösocker300 g mörk choklad (gärna 70%)4 äggulor2 dl starkt kaffeTill servering
Det blev även en efterrätt igår, vit och mörkchokladmousse. Den mörka moussen smakade ganska mycket, så gillar man inte mörk choklad kan man ta mjölkchoklad istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.