Skönt att de dessutom för en gångs skull är nästintill oplanerade. Dagens lunch här hemma idag blev fruktsallad som toppades med ljuvlig vit chokladmousse, som dessutom är super enkel att göra
Marabouchokladen funkar därför finfint här hemma i allt från både mousse till Rocky Road. Krämig chokladmousse gjord på mörk choklad och som toppas med lättvispad grädde och ex-vis bär eller krossad daim
Direktlänk till sifonen -->här. Förra veckan så fick jag en sifon från Kitchentime som jag har hunnit testa några gånger nu och senast i Söndags så blev det mörkchokladmousse, kan inte förstå varför jag inte haft en sån här förut
200 g mörk choklad. Chokladmousse200 g mörk choklad 400 g vispgrädde [4 dl] 45 g äggula [3 st] 55 g ägg [1 st] 50 g strösocker [0,5 dl] 50 g vatten [0,5 dl] 1 gelatinblad hasselnötter, hackade. Vaniljchantilly300 g vispgrädde [3 dl] 30 g florsocker [0,5 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk]
När grädden blivit varm häller du ner chokladen(dela gärna eller hacka) och rör om tills den smällt. In i kylen på ett underlägg och låt vila tills dagen efter
Funderar redan nu på vad jag ska ordna för efterrätt till nyår. Mörkchokladmousse. Vit chokladmousse. Gjorde denna mousse till nyår för två år sedan, kanske blir det favorit i repris
Men se till att inte överarbeta den så att grädden tappar sin konsistens. 200 g mörk choklad. Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad
Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Chokladmousse. Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker
Idéer till receptet har jag plockat lite härifrån och därifrån, det jag letade efter var recept som innehöll äggulor (gör fylligare och lenare smak än utan) men där äggulorna skulle upphettas då jag inte riktigt tycker om att ha råa ägg i fyllningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.