I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Bryn den lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Häll över såsen och garnera med musslorna med skal
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Häll över smöret i en kanna utan att den vita bottensatsen följer med. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten samt kvistarna från persilja och dragon
Lägg upp på tallrik med hjälp av serveringsring potatisblandningen, en klick med skaldjursröran, på mitten lökblandningen, ovanpå havskattfilé samt garnera med lite räkor
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.