Det blev goda kräftoroch Västerbottenpaj. Igår så var jag, barnen och svärmor och badade på Experium. Ungarna älskade det och jag kan erkänna att det var ganska gött och väldigt mysigt
Mycket gott blev det och jag har hittat ett måste-tillbehör som inte syns på bilden. Vi gjorde ett kryddsmör på smör, timjan, rosmarin och salt, som vi stoppade in under kalkonens skinn
Nyttig och smarrig ostkaka. Sambon var sugen på ostkaka och jag ställer mig och gör en nyttig variant. Mixa mandel till mjöl, vispa äggen och blanda i kvargen och mandeln
Kyckling och Cantadou. salt och peppar. salta och peppra dem. Blanda vitlök, grädde, vatten, buljongtärning, Cantadou i en kastrull och låt det koka upp
Degen kan göras dagen innan och sedan förvaras i kylskåp. Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig
Karamellfärg – färga efter smak. Lo älskar att hålla på med lera och några gånger har vi gjort egen lera efter ett recept som jag fick på öppna förskolan
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat och med god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Finhacka chilin och fräs den i oljan i en djup kastrull. Hacka löken, purjolöken och vitlöken fint. Tillsätt sedan nötfärsen, rör mycket så att den är smulig och klar, sedan häll över tomaterna
och inget märkvärdigt var det egentligen. Vi gav oss även på att göra egen bearnaisesås. En lördag i slutet av juli (nästan) och det gör inte annat än regnar
Så här gjorde jag min smarriga omelett. Måndag igen då och det betyder för det mesta kvällsjobb för mig, så även idag, min arbetsdag har inte börjat än
Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.