I Belgien serveras de med franskisar. Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Hur man än gör så skall man servera dem med ett gott ljust bröd, som man kan doppa i såsen
Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat. ) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax inlindad i bacon till varmrätt
Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. Idag köpte jag med mig musslor hem från marknaden (följer ni föresten Citroncest på Instagram, för där kan ni se några bilder från dagens besök på marknaden) och jag hade redan en klar idé om vad jag ville göra med dem
Häll över smöret i en kanna utan att den vita bottensatsen följer med. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och vatten samt kvistarna från persilja och dragon
Lägg upp på tallrik med hjälp av serveringsring potatisblandningen, en klick med skaldjursröran, på mitten lökblandningen, ovanpå havskattfilé samt garnera med lite räkor
Grillade blåmusslorPortioner. Av Mattias LarssonFotografDavid Back Grillade blåmusslor. 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 0. 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 0
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.