Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) förden mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Nästa vecka ska vi få nattgäster från torsdag till söndag, och för att inte avslöja hela den planerade menynför gästerna (som läser bloggen) så kommer här en gammal veckoplanering
Ni har kanske sett att jag inte bjuder på så mycket kötträtter här i bloggen (förutom fisk och närproducerad kyckling), anledningen till det är att jag för över ett halv år sen bestämde mig för att sluta köpa kött och drastiskt minska på intaget av kött över lag
Denna gång blev det sojabönor istället för kött. Idag bjuds det på pytt, envegetarisk sådan. Pyttipanna är en tacksam rätt den blir liksom alltid god och så länge man har lite rotfrukter i kylskåpet så har man i princip allt
Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Bara att fördela i matlådor och njuta av en lugn vecka utan stress. Den hela kycklingen tog jag ut ur ugnen, öppnade folieförpackningen och vände fågeln helt om,
Jag försöker servera envegetarisk måltid en gång i veckan numera, och det brukar funka ganska bra. Kanske förknippar man ordet vegetarisk med något negativt, eller helt enkelt tråkigt
Bland annat blev det en korv stroganoff förraveckan baserad på fryst ratatouille som blivit över. Fördeladen smulade fetaosten över grönsakerna och peta ner tomathalvorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.