Bakade en omgång till förra helgen och de är redan borta, trots att jag frös ner några. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Kort och gott ett bröd som är både stort, luftigt och fantastiskt gott. En perfekt sysselsättning som samtidigt gav lite välförtjänta pauser i rivningsarbetet
Lägg bröden under bakduk och ät så snart som möjligt. Detta recept är gjort för 20 st portioner. Dela degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek
Vi äter inte bröd vanligtvis här hemma och därför blir det extra lyxigt när vi väl äter det. Skulle man kunna leva på bara en sak då skulle jag lätt välja hembakat bröd
Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar. Fördela osten över degen. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg och strö över salt och torkade örter
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd
Kommentarer
marianeuman
Supergott nybakat! Dock är de lite tråkigare dagen efter. Men 10sek i micron gör se minst lika gott igen ☺
Logga in eller Registrera för att kommentera.