Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
UGNSROSTADE ROTFUKTER & GRÖNSAKER. Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Andra grönsaker som säkert är goda att rosta är blomkål, fänkol, broccoli, purjolök och aubergine. Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehör tillolika kött- och fiskrätter
När man rostar de små buketterna i ugnen blir dom härligt krispiga, istället för överkokta och mosiga som vi minns dom från skoltiden, så detta kan vara ett ypperligt tillfälle för de av er som inte är så stormförtjusta i blomkål, att ge den andra chans
När grönsakerna är färdiga kan du ösa dem en sista gång före servering – det är inte säkert att du behöver allt smör så får du något över häller du det i en glasburk och förvarar i kylen och kan glasera andra grönsaker med det en annan gång
Kombinationen blomkål, kapris och citronzest är ljuvlig. Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.