Jag fräste kantareller i smör och serverade med en vitvinssås. Vitvinssås. Jag brukar alltid servera kokt torsk med den traditionella äggsåsen men det är roligt att pröva något nytt och det här var gott
Lägg torsken i en ugnsform, häll över gratängsåsen och baka i ugnen. När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot
Fräs på grönsakerna hastigt och servera tillsammans med vitvinssåsenoch torsken. Vitvinssås. Salta och peppra fisken lätt på båda sidorna och lägg i en smord form
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
Skidåkning blev det idag igen och jag flyger fortfarande som en vante ner för de brantaste backarna, än har jag inte riktigt fått in tekniken men den kommer väl såsmåningom
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.