salt, peppar, persillade, chilipulver, rökt paprikapulver1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst. Smaka av med salt och peppar.
12. Skär
av toppen på tomaterna så att cirka två tredjedelar blir kvar. Ställ tomaterna i hålen på plankorna, salta snittytan och ställ in i ugnen; 225°C i vanlig ugn och 200°C i varmluftsugn, i cirka 20 minuter. Använder du vanlig ugn bör du skifta plankornas platser efter halva tiden.
13. Tag
ut plankorna. Ha ner moset i en sprits och spritsa ut det runt kanten, men innanför rännan på plankorna.
14. Skär
bort de träiga ändarna på sparisen. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Lägg laxen på plankan innanför moset och lägg sparrisen bredvid. Laxen får gärna vara halvfryst när den åker in i ugnen så klarar den längre tid i ugnen. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. Ställ in plankorna i cirka 10 minuter. Använder du vanlig ugn bör du skifta plankornas platser efter halva tiden.
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 2 450 g amandinepotatis Ansjoviskräm 55 g ansjovis 1/2 ask färsk gräslök 1 dl crème fraiche peppar Torsk 250 g rimmad torskfilé 1 msk smör Grönsaker 1/2 förp babyplommontomater 1/2 påse machesallad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.