Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismedgrönsparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisenoch fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Torskmed spenat- och feta PrintFörfattare. Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Nya blommor och lite nya växer följde med hem – hääääärligt
4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grönsparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Salta och krydda med peppar och timjan. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Blanda kallt vatten, salt och socker i en stor skål och rör tills saltet och sockret lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.