Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Igår gjorde jag stekt anka med klyftpotatis och morötter i ugn. Skär rutmönster i fettet på ankbrösten, bryn dom i en stekpanna med både en klick smör och olja för en fin gyllen brun färg
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Värm upp en stekpanna, och stek ankbröstenmed fettet nedåt i c. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done
Torsdagens kyckling som blev ersatt med köpemat, blev i kväll tillagad. Blanda ner en rödlök skuren i tunna skivor, två morötter strimlade med en potatisskalare och en urkärnad tomat skuren i skivor
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stektankbröst i tunna skivor skulle gott och väl kunna passa på ett julbord. Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten
Den stekte jag i ankfetten med en liten skvätt olivolja och bara saltade och pepprade lätt. Något som däremot knappast kan bli godare var den råstekta potatisen jag serverade till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.