Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Igår gjorde jag stekt anka med klyftpotatis och morötter i ugn. Skär rutmönster i fettet på ankbrösten, bryn dom i en stekpanna med både en klick smör och olja för en fin gyllen brun färg
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Värm upp en stekpanna, och stek ankbröstenmed fettet nedåt i c. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Brunbränd, med både snäckor och REA-fynd i resväskan och väldigt nöjd tog Jag tåget hem igen ifr Gtbg C som var packat av resenärer, Syster Y med familj fortsatte sin dag på Liseberg
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.