Ingredienser Portioner: 8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Låt detta sjuda upp och tillsätt saften från en halv apelsin. Lägg ankan med fettsidan nedåt och trimma bort lite av fettet på kanterna, detta ska vi använda till såsen
Här en bild från senaste veckan här i Alanya, en av väldigt få med sol. Servera stuvningen till stekt lax, viltfångad är den bästa om du kan få tag på det
Tillsätt stekspad och köttsafter frånankbrösten. Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Skala apelsinerna och skär ut fina apelsinfiléer, spara apelsinskrovet (det bortskurna från apelsinen)
Sky från ankan. Snitta ankbröstets skinnsida med en kniv så du får fina rutmönster. Låt dem kallna något stek dem sedan hela i smör smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.