Istället för korintsås blev det apelsinsås den här gången och det blev minst lika gott. Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten
Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Igår gjorde jag stekt anka med klyftpotatis och morötter i ugn. Skär rutmönster i fettet på ankbrösten, bryn dom i en stekpanna med både en klick smör och olja för en fin gyllen brun färg
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Värm upp en stekpanna, och stek ankbröstenmed fettet nedåt i c. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done
Det funkar bra med julsmakerna till glöggen då äpplet är sött och gott. Skinkrullar medstekt kaneläppleIngredienser, 10 stEtt paket kokt skinka (julskinka går utmärkt. * Kärna ur och skär äpplet i halvmånar* Värm en panna till medellåg värme (4-5) och lägg i smöret* Doppa äppelbitarna i kanel och socker * Stek dem långsamt tills de är gyllenbruna* Rulla ihop skinkan och lägg äpplet ovanpå /Husmor 10 st
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den stekte jag i ankfetten med en liten skvätt olivolja och bara saltade och pepprade lätt. Något som däremot knappast kan bli godare var den råstekta potatisen jag serverade till
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.