Kanske inte så stressad att jag inte har hunnit blogga, men så stressad att jag inte har haft ork till att laga mat när jag har kommit hem sent på kvällarna och då finns det inte heller så mycket att blogga om
Ringla ut chokladen i önskad form eller mönster på ett bakplåtspapper. Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Spritsa eller klicka ut i glas. Vitchokladmousse. Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. 100 g vit choklad. 1 äggvita. 1 tsk ättiksprit eller citronsaft. 100 g vit choklad. 1 äggvita. 1 tsk ättiksprit eller citronsaft
Provade att göra vitchokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. Skär bort skalet på citrusfrukterna och skiva eller skär ut hinnfria klyftor
Smält under tiden chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad. Dagens lunch här hemma idag blev fruktsallad som toppades med ljuvlig vitchokladmousse, som dessutom är super enkel att göra
Marinaden är riktigt god att äta ihop med chokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmousseneller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
1150 g vit choklad. 1blandade färska bär t ex hallon eller blåbär. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.