Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. skalad. Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter. 2 1/2 dl Kelda lagalätt
Spola den nästan kall under rinnande vatten och ringla lite olivolja, blanda. Skär laxen i kuber. Hacka vitlöken o blanda med crème fraiche, grädde och vin i en kastrull
Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Skala lök och morötter. Finstrimla vitkålen, gärna med osthyvel. Tillsätt sedan vitkål, pressad vitlök, kryddor, smulad buljongtärning och vatten och rör om
)Hur mycket matlagning det blir är dock osäkert, men något gott blir det nog allt. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj med bacon och ädelost är ett säkert kort
Lägg kasslerskivrona på den utrullade/kavlade smördegen i en ugnsfast form. Bred smeten mellan och på kasslerskivorna tryck ihop dem när du är klar så att det ser ut som en hel bit
Ställ in den i kylskåpet för att stela till. Dela sedan tomaterna på mitten. Häll av vätskan från champinjonerna, om de är hela rekommenderar jag att ni delar de i minst hälften, men gärna i fyra delar
Rulla ut degen och lägg den i en pajform. Rör ner kycklingkött, paprikapulver, lite cayennepeppar och salt i pannan med löken (alltsammans skall blandas)
Häll i mjölken och rör hela tiden tills såsen kokat upp. Rör hela tiden. Jag gillar broccoli. Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 minuter. 1 st lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.