Minns att jag tyckte att den var helt makalöst god. Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt sedan vatten. Fräs sedan lök och bacon. Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål, tillsätt så mycket salt och peppar som du behagar
Servera med en god sallad. Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar. J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott
Servera tillsammans med lingon och en god sallad och kanske potatistill den som vill ha. Idag gjorde jag istället en köttfärsgryta som är snudd pålika god som en kålpudding, men mycket snabblagad
Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Servera med en sallad och lite nachochips till så är det en given succé. Tacogratäng är ett väldigt lätt sätt att laga mat för flera personer med så lite ansträngning som möjligt
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Hacka löken och bryn den. Tillsätt därefter färsen och låt steka tills den är genomstekt
Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen medvitkål. Jag har varit hemma med Måns igår och idag då ha har hosta, snorar och haft feber
Idag gjorde jag därför en stor gratäng med köttfärs ochvitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Detta är en soppa som jag gjorde ofta när jag var med i Viktväktarna, men det är några år sedan och sen dess har jag inte gjort den så nu tyckte jag att det var dags
Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker. Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningen blir simmig och ganska tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.