Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg
Det här är mitt andra bidrag till månadens matutmaning hos Kalasgott. Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och ar-beta snabbt ihop till en deg. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen har stelnat
Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Strö över kryddmixen, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten och koka ihop i 5 minuter
Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
-) Men det är först om många timmar, strax ska jag pulsa iväg i snön till jobbet. Välkommen måndag och läsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.