Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfrimedmjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Soppan är glutenfri, och blir lätt laktosfrimedlaktosfri grädde. Smaka avmed salt, vitpeppar eller mer buljongpulver till god smak och värm soppan försiktigt
Då kan man i stället smaksätta pannacottan med någon matsked favoritliköreller pressad apelsin. Tål man inte mjölk ellerav andra skäl inte vill använda vanliga mjölkprodukter går det alldeles säkert utmärkt att använda sig av någon alternativ gräddsort och choklad som är baserad på ris eller soja
eventuellt lite filmjölk eller yoghurt att pensla med + havregryn/hirsflingor att strö över. Jag har gjort medglutenfriahavregryn och med hirsflingor för dem som inte tål havre
Det här blir nog lätt en favorit, god till både kaffe och te. Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak. Rör ihop smör, kanel och vaniljsocker till fyllningen, och bred den jämnt över degplattan
½ dl grädde - ellerhavregrädde. Kakan är god precis som den är, men tackar inte heller nej till sällskap i form av lättvispad grädde, mjukrörd vaniljglass eller lite vaniljsås
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Men nu är både shorts, busvisslande unga kavaljerer och vanliga pizzor för evigt förpassade till minnesbanken, och bara man inte jämför och hakar sig fast vid hur det SKA smaka eller vara så är det helt okej
Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget. Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Jag har inte prövat, men tror säkert du kan byta ut havregrynen mot boveteflingor eller lite grövre hirsflingor om du inte tål spannmål över huvudtaget
Platta ut kakorna lite med mjölad eller oljad hand. Jag är född med tummen mitt i handen, och i dystra stunder undrar jag om jag har någon tumme överhuvudtaget
Det är ganska gott med någon form av pudding eller kaka efter en soppmåltid. Vi åt ofta risgrynspudding eller mannagrynspudding med saftsås hemma hos mig, för att förstärka mättnaden efter soppan
Hemgjord paté är såå gott och sååå lätt att åstadkomma. Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Flå salsiccian och fräs den smulig tillsammans med flisad eller hackad vitlök
Garnera som du vill med grädde, mer polkagrisar eller kanske färska bär. Den här glutenfria chokladrulltårtan har fått spännande fyllningav vit chokladkräm och krossade polkagrisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.