Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. T ex så är det bovetemjöl i originalreceptet och jag är inte överdrivet förtjust i bovete (men jag håller på att lära mig att bli van vid smaken)
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak. De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Vispa ägget tillsammans med muskovadosocker – båda sorter - så det blir pösigt. I synnerhet om du balanserar allt det söta med något riktigt nyttigt till middag
Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl. 3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver½ tsk kanel100 g smör, smält1 dl mjölk3 ½ dl vetemjöl1 äpple, rivet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.