Perfekt till festfika med glass eller grädde ochmed en drös jordgubbar eller andra färskabär till. Smula sönder, droppa lite fruktsaft eller likör över och låt mjukna en stund innan du varvar med sylt eller bäroch färskost smaksatt med vanilj eller något annat
Du som inte är på kakkalas kan gärna ta två, för kakorna är rena, rama hälsokosten med nyttiga fibrer från havregrynen och lika nyttiga antioxidanter från blåbären
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, och rör ned i smeten. Jag föreställer mig också att det går att byta den färska ananasen mot en burk lätt avrunnen ananaskross, men den färska ananasen ger en alldeles särskild känsla
Du kan naturligtvis också äta crepesen som vanliga pannkakor med grädde och sylt eller bär till. Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Jag har gjort medglutenfria havregryn ochmed hirsflingor för dem som inte tål havre. Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfriamed vatten som degspad
Riktigt, riktigt maffigoch god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i äggpöset. Jag köpte min choklad hos Tant Grön, men den kan alltså även beställas på nätet
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Lycka till med bullbaket och ha en riktigt skön sommarsöndag allihop. Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl och bakpulver och rör ned. Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bikarbonat och xantangummi och rör ned i smeten. Jag brukar oftast hålla mig till volym och inte vikt när jag skriver recept, men har här även angivit vikt eftersom jag vet att en del efterfrågar det
Då åt vi - förutom bl a kokosjordgubbssmoothie och nygjord mysli - även de här pannkakorna. Låt svälla minst en halvtimme i rumstemperatur - eller i kyl över natt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.