Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Häll i en form klädd med bakplåtspapper och strö över mandel, hackad choklad och flingsalt. Den passar så bra i fudge som har en tendens att kunna bli rätt sliskigt då det salta bryter av det söta på ett så bra sätt
Vänd upp fudgesmeten i formen och strössla över chokladkulorna. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank
men funkar tex med persilja vitlök eller bara rakt upp och ner så de blir vanliga saltade mandlar. Lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper krydda ev
ta fram en plåt med ett bakplåtspapper på. strö över lite socker (om du använt mörk choklad men vill ha smaken lite mindre bitter) och strö sedan havssalt ovan på
Den här granolan med mörk choklad ochsalta mandlar blev förbannat god. Tvättmaskinen är överlägsen favorit, men ugnen, torktumlaren och micron fungerar de med
Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med mandel ochhavssalt innan chokladen har stelnat. Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen
Servera osten med marmeladen och mandlarna. Häll i sockret, rör om och koka upp. Koka dem tillsammans med citronskal -saft och stjärnanis ca 15 min under lock
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.