ta fram en plåt med ett bakplåtspapper på. strö över lite socker (om du använt mörkchoklad men vill ha smaken lite mindre bitter) och strö sedan havssalt ovan på
Hacka mandlar, chokladoch maränger grovt. Garnera gärna även med lite apelsinskalsremsor och krossa lite maränger över så blir den ännu lite finare och påsklik
För nyttiga är de mina kakor, med både omegarikt hampamjöl, mineralpimpade hirsflingor, antioxidantrik mörkchoklad samt mandel, som förutom nyttiga fettsyror även innehåller E-vitamin och magnesium, och även lär vara stärkande för immunförsvaret och minska oxidativ stress
När man delar ut recept på bästa rabarbersmulpajen med mandel och vit choklad. Här är en bild på rabarbercheesecaken jag bakade i går och som jag hade med mig till jobb idag
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen ochchokladen
Saltaoch peppra kålen och lägg i formen. I slutet av november redan, så hade vi julmiddag med bokklubben med skandinavisk touch och jag var såklart värdinna för detta
Dessa knapriga biscotties med både chokladoch mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Inte helt nöjd med dessa bilder, lite för mycket löv för min smak men det gäller att vidga sina vyer och testa nya miljöer
Det är ju något helt orimligt gott med den där lena och lagom söta krämen …. Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.