Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Massera in auberginen och pumpan i olja och salt i en bytta. Råriv rödbetan, mixa den med hummus, tahini, vitlök och salt
Ta ut aubergine från ugnen och lägg ner den i grytan tillsammans med strimlad persilja. Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiska grytan
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till. Fluffa sedan upp den med en gaffel och toppa med russin och mandlar
Tillsätt till sist kikärtor, aubergine och smaka av med salt. Scener såsom den ömma moderns kamp om att finna sonen en lämplig brud och skryta med att min son minsann har en större och bättre än din son eller när den pinsamme charmören trampade i klaveret på restaurang och alltid fick räcka upp handen och säga "Check, please
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.