Råriv rödbetan, mixa den med hummus, tahini, vitlök och salt. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Massera in auberginenoch pumpan i olja och salt i en bytta
Ingredienser Portioner. 4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter, rör om då och då. 1 burk kikärtor
Tillsätt citronsaften och smaka av med salt. Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginenoch zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Igår blev det en aubergineoch okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Bryn i en större kastrull med neutral olja tillsammans med spiskummin och korianderfröna som du stött lite lätt i en mortel
Den här currygrytan är väldigt god som den är men även perfekt att spinna vidare på. Du kan göra grytan med kycklingfilé eller vegetariska alternativ som quorn och soja
Smaka sedan av med balsamvinäger, färsk basilika, salt och peppar. Börja med tomatsåsen. Skiva auberginen på längden och lägg skivorna på hushållspapper
Forma små runda, platta biffar med handen och lägg dem på ett fat. Blanda med köttfärsen. Ta sen en aubergineskivaoch tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.