1 Couscous6
dl couscous 2 msk olivolja 1 citron, saft + skal 1 tsk salt 8 dl vatten
1 Till
servering1 kruka färsk koriander russin mandlar yoghurtSkala och hacka lök och vitlök smått. Skär resten av grönsakerna i trevliga lite större bitar. Ta din största gryta och sätt på hög värme. Tillsätt olja, lök, vitlök, spiskummin och koriander. Stek i ca 1 minut och tillsätt sedan aubergine och chili flakes. Stek i ytterligare 5 min. I med zucchini och paprika samt kikärter och vitkål, rör runt och stek någon minut till. Tillsätt krossade tomater, buljong och honung samt salta och peppra. Låt koka i ca 10 min. Gör couscous under tiden: Lägg couscous i en skål och tillsätt citronskal+saft, olivolja och salt. Koka upp vattnet och häll över couscousen. Rör runt och täck sedan med platsfilm och låt stå i 10 min. Fluffa sedan upp den med en gaffel och toppa med russin och mandlar. Servera grytan med couscous, yoghurt och färsk koriander.
13 dl Gröna bönor. 11 msk Grönsaks fond. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Tillsätt kryddorna ochkikärtorna. Till grönsaksfräset behövs. En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt medmarockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.