Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccola och ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja, häll sedan i en burk krossade tomater och en halv burk passerad tomat och krydda med oregano, basilika, salt och peppar samt lite hetta i form av chiliflakes, sambal oelek eller färsk chili
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsåsoch toppa detta medmozzarella – och det blev det verkligen
Avsluta med aubergine, tomatsåsoch parmesan ochmozzarella. Gratängen kan ätas som den är men för matigare alternativ servera den gärna med råris och en god sallad
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i botten och räkor på toppen
Blanda den kokta spagettin ochspenaten i kastrullen med ricotta, crème fraiche, ägg och kryddor. Men lite "vuxen" i alla fall, med ricotta ochspenat bland annat
Sedan ett lager medspenat-ostblandningen. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.