I samarbete med Cono Sur vineyards & winery är jag inbjuden att delta i en recepttävling. Vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen där vi alla ska ta fram ett recept som passar till ett av deras viner, Bicicleta Gewürztraminer (6680) eller Organic Cabernet Sauvignon Carmenere (6586)
Sent i natt kom jag hem från en helt fantstisk semestervecka på Sardinien. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
Såsen serveras ljummen eller kall till så man undviker att den spricker under värmebehandling. Pocherad torskrygg med citronhollandaise med ljummen primörsallad 800 gr torsk eller annan vit fisksaltvitpepparkornlagerblad Skär upp torsken i portionsbitar och koka under tiden upp vatten i en tjockbottnad kastrull tillsammans med kryddorna, när vattnet har nått kokpunkten sänk då värmen till det lägsta. Ljummen primörsallad 4 kokta ägg - kvartade12 st rädisor halverade1 litet huvud blomkål, i buketter16 st sparrisar2 st vårlökar fint skuren Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten och koka grönsakerna i olika omgångar, börja med blomkålen, efter ca
Servera ljummen tillsammans med något nygrillat och kanske en ratatouille. Det är grilltider, hemma är det jag som är självutnämnd grillmaster en titel jag fått tack vare min pappa som är grillmaster när jag hälsar på
Det var ett par veckor sedan jag var hembjuden till min vän i kohagen utanför Grillby. Hela grejen var att barnen skulle få kika på kossor och vi vuxna skulle få tid att prata lite
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.