För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilémed whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten. Fäst ihop med tandpetare. Ta bort tandpetarna och servera gärna biffarna med murkelsås (receptet finns inlagt här i Matklubben) och en god palsternacksgratäng t
Ibland har man tur att få älgfilé och den vill man inte misslyckas med. Fyll den med en god röra av smaksatt ost och bacon, helstek den i ugn och servera med god potatis och min underbart goda balsmicosås
Stekytorna kryddade jag med flingsalt. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Servera med Potatisgratäng. 2) Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. 5) Häll grädde och grönpeppar i stepannan och smaka av med soja, salt och peppar
Täck allt med vatten och lägg i hönsbuljongen koka upp och vänta tills allt är färdig kokt. Tillsätt resten av ingredienserna red av med ett ljust rednings mjöl ifall ni vill att såsen ska bli tjockare
Älgfilé. En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Salta och krydda runtom med peppar och timjan. Bryn filén i en het stekpanna med smör. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar
Älgfilén. Ringla på lite olja, rosmarin och två vitlöksklyftor (skalade och tilltryckta med kniv). Ställ in tomaterna i ugnen tillsammans med potatisen tills de mjuknat
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure
När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.