För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilémed whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat
En gudomligt god grönpepparsås, inte nyttig men god. 4 port. Låt små puttra ca 25 min, smaka av i fall ni behöver med salt. 4 port 1 msk grönpepparkorn, torkade
Stekytorna kryddade jag med flingsalt. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Ja, vi hade tänkt att det skulle bli lite personligt i vårt kök idag, det är nämligen det som är temat för månadens sötsak i bloggen "Söta saker" Det är fritt att tolka det hur man vill, men vi behövde inte fundera särskilt mycket på vad vi skulle bidra med denna månaden, vi valde direkt att baka Ullas pepparkakor
Dock med den lokala druvan Petit Rouge. Aosta-dalen i norra Italien. I samband med mitt yrke är det ofrånkomligt att inte diskutera och kombinera mat och vin
Grönpepparn anväde jag för att göra en grönpepparsås. Det är alltid roligt att prova på något nytt och jag har aldrig använt grönpeppar tidigare men igår skedde det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.