Nu är vi tillbaka och tänkte rivstarta med ett enkelt men väldigt gott recept. När det gäller rödvinssåsen är det viktigt att tänka på att hitta rätt syra vilket kan justeras med rödvinsvinägern
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras medrödvinssås
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatismed selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Vi brukar även laga till tillbehören (oftast potatis och rotfrukter) i samma form som köttet, men denna gången gick vi utanför vår box och slog till med en rösti
Jag serverade dem sedan medrösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. Stek löken och champinjoner på medelvärme tills det mesta av vätska champinjonerna ger ifrån sig kokat bort
För vem har inte ätit röstimed creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Till blev det krispiga rösti på sötpotatis och feta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Lägg på en hög med sötpotatis och feta och forma till den lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.