Det går att byta ut Scampi till bläckfisk eller vanliga räkor. Om du använder vanliga färdiga räkor, lägg i dem på slutet med chilin och persiljan istället
Till sist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammans med chilin och vitlöken. Toppade härligheten med räkorna och pressade lite lime över det hela
Ta upp räkorna och lägg dem på en tallrik. Blanda försiktigt ner räkorna i tomatsåsen utan att röra om (för att undvika att bitar av stjärtskal blandas med i såsen)
Skala räkorna. Tillsätt räkorna när vitlöken börjar lite färg. 400-500 gram stora räkor. Perfekt pastarätt när man inte vill tillbringa kvällen i köket
Skala räkorna. Tillsätt räkorna när vitlöken börjar lite färg. 400-500 gram stora räkor. Perfekt pastarätt när man har bråttom och inte vill tillbringa halva kvällen i köket
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.