Salt. Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Skala och skiva vitlöken. Salta. Gambasal ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. 3-4 vitlöksklyftor. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar. 3-4 vitlöksklyftor
- Läs hela inlägget här ¾ stora ishavsräkor. Mera tapas som räcker till 6 - 8 personer. ¾ stora ishavsräkor, tinade 3 st. vitlöksklyftor 1-2 st. 1-2 st röda
Gambasal olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja
När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Ta bort räkorna från värmen, garnera med lite finhackad persilja och täck över med ett lock eller fat
Jag valde att smaksätta mina räkor med chili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Servera med en lime-klyfta. Tina räkorna. Madeleine Grem-Nielsen. Tillsätt räkorna, salta och låt dem värmas i pannan i cirka 1 minut. Susanna Livijn Wexell 1 kg Frysta räkor. 5 tsk Salt Fint. 2 st Schalottenlök. 1 msk Limejuice - råpressad. 5 st krukor Koriander - färsk
Salta och peppra och blanda i persiljan. Sugen på räkor men vill ändå laga mat. Akta så det inte skvätter olja eller att det tar eld om det droppar vatten från räkorna
Det går att byta ut Scampi till bläckfisk eller vanliga räkor. Om du använder vanliga färdiga räkor, lägg i dem på slutet med chilin och persiljan istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.