Den gamle ungkarlen Artusi liknar den här pastasåsen vid en ung kvinna som vid första anblick inte ser särskilt bra ut, men vars skönhet framträder när man tittar på henne en längre stund
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Krämig burrata omgiven av ett hav med tomater i en marinad av olivolja ochbalsamvinäger. Så här kommer mina tips och tricks för en härlig tapaskväll med allt från ostar, chark, oliver till Crema catalana
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Lägg tillbaka pastan och spenaten i grytan, ringla över olivolja ochtillsätt parmesanosten, späd med lite av kokvattnet så det bli en krämigare konsistens på parmesanosten
Till vår risotto åt vi kalvracks, det vill säga ytterfilén med ben. Hipp hipp hurra för Sverige idag får vi väl säga, nationaldag är det ju och då är det väl på sin plats med gratulationer
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Med risk för att bli tjatig så blev det tunnbrödssnittar igen men den här gången icke de gamla vanliga med parmesan, prosciutto och sambal oelek
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tillochmed fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Ställ in i kylen och låt det stå tills det ska serveras. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.