Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,senhoki, men annan vitoch fast fisk går precislika bra
Skär fiskenimindrebitaroch lägg i en litenugnsform, dvs så fiskenprecis täcker botten. Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienserochminimaltmed förberedelse
Idag gjorde jag torskiugnmed smak av tomat och purjolök tillmiddag. Mat som går snabbt ochsmidigt att laga och som sköter sig självt iugnen är alltid bra tycker jag
Avsluta gärna med att strö över färska räkor. Bara till att blanda ihopmatlagningsgräddemed tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), rivilitecitronskaloch krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsättlite grönsaker som tex tomater och spenat
Lägg torskeni en ugnssäker form och krydda med salt ochcitronpeppar. Ieftermiddags körde jag och hämtade barnen litetidigare från fritids, och sen fick de följa medmigtill jobbet de sista två timmarna
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Jag ficktipset av en kollega att laga fiskmed rödbetor ochkapris - vilkensmaksensation. Till det gjorde jag potatis- och jordärtskocksmos och det blev en succé hos alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.