Jag har haft span på ett bröd ett tag nu och när mamma undrade om jag kunde bidra med något tillpåskbuffén kom jag att tänka på brödet men det visade sig då att jag glömt att spara sidan som favorit men efter många olika sökningar hittade jag tillslut samma bröd fast på en annan blogg
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde tillkräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute medtillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tillochmed fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Skiva den sedan och garnera med timjankvistar. Steks i salt och peppar tills de är genomstekta. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Lägg kyckligfiléerna i en ugnsform och pensla dem runtom med smält smör. Till den tidigare publicerade potatissalladen som jag hade på en buffé, (recept HÄR) kompletterade jag med bl a kallskuren kycklingfilé
Fyll tortillasenmed kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammansmed vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.