SvartsoppaHemligheten med det här receptet är den stora mängden madeira, calvados och sötman. 12 tallrikar á 2 dl 2 ”korvar” Svartsoppa 5 dl vatten4 dl Madeira3 msk Socker2 Mörk oxbuljongtärning½ tsk Salt 1 tsk Malen ingefära ½ tsk Malda nejlikor 4 msk Konc äppeljuiceev
Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille. Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn
Svartsoppa är inte min favorit - den ersätts med trattkantarellsoppa (recept här på bloggen). Förra året ugnsstekte jag en kyckling i stället för gås till Mårten
Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
Att ta rätt på en fyrakilos pippi, reda ut inälvor, koka svartsoppa, tournera potatis och svetta rödkål i tid tills gästerna kommer är onekligen ett projekt
Jag ska berätta hur du steker gåsen, hur du lagar såsen, vad du serverar till gåsen, hur du gör gåslevemousse, hur du gör svartsoppa och självklart hur du gör den skånska äppelkakanEftersom gässen är det första som kommer till oss och som vi måste ta hand om så börjar vi med att steka gåsen och idag så har de första gässen vandrat från kylskåpet till ugnen för att sakta stekas och sprida en novemberdoft i huset
Inte minst pga den omsorgsfullt komponerade såsen samt en svartsoppa som har fått [. Pers GåsmiddagDen här middagen har sitt ursprung från slutet av 90-talet när jag började bjuda på gås
Inte minst pga den omsorgsfullt komponerade såsen samt en svartsoppa som har fått [. Pers GåsmiddagDen här middagen har sitt ursprung från slutet av 90-talet när jag började bjuda på gås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.