Jag kommer så väl ihåg att både vi och grädden svettades – men gott blev det. Att äta semlor är en gammal tradition, faktiskt så långt tillbaka som medeltiden, och fettisdagen betyder rätt och slätt fet tisdag
Testa detta om ni inte gjort det innan, både den vanliga potatisen och sötpotatisen blev supergoda. Jag tog både sötpotatis och vanlig potatis och till detta blev det en bearnaisesås , stekta kantareller och grillad entrecote
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Och vet ni vad. Och som vanligt har jag inget exakt mått på mjölet. Som vanligt föreslår jag att du känner dig fram och börjar med en mindre mängd mjöl för att få en fin balans i degen
Äter man inte laktosfritt är det bara att byta ut de ingredienserna till "vanliga" produkter. Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Tillsätt även här lite florsocker – både för smak och konsistens. Innan jag var så pass van att baka utan vanligt mjöl och grädde så var detta en av mina första utmaningar
Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Vi provade det i fredags tillsammans med dessert och alla var helt eniga, det smakade verkligen gott ihop med sötsak, t o m min (skeptiske) make instämde
glutenfriasemlor,. Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt. semlor,. Det har renande egenskaper för kroppen och kan användas om man är dålig i magen till exemel
Det blev väldigt gott, som en blandning mellan bröd och paj. Till min kusin Lina och alla er andra måste jag också dela med mig av det bästa focacciareceptet med mjöl jag har
För oss är det helt nytt att både laga och äta något med etiketten "Raw food". Hon har snackat så sej hes om hur god den är och hur god alla som smakar den tycker att den är, så nu kände vi att det var lite upp till bevis för denna råa pannacotta
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Semla med lakrits och citron. Bullar och vetebröd den. Inte under fettisdagen då tiden inte räckte till och det knorrades en del i leden över den utelämnade semmelfrossan i hemmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.