Här bjuder jag på ett recept på laxmedvitvinssåsoch basilika. Jag valde att servera laxenmed ris och en härlig grönsallad, det funkar precis lika bra med potatis (varför inte pressad potatis
En trött fredagskväll efter föreläsningar, efter utbildningar, efter operationer, efter dagishämtningar, efter en hel veckas jobb vill man ha något gott, enkelt och nyttigt så är ju en färsk bit lax i ugn med lite salt och citronpeppar bara så rätt
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.