Här kan man avsluta om man vill ha sockergrynig mandel. 200 gram sötmandel MED skal200 gram strösocker (= ca 2,4 dl)0,6 dl vatten1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker. Recept hittat här 200 gram sötmandel
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). 1 påse sötmandel
Vänd ner spenaten i de rostade grönsakerna och servera med korven och såsen. 1 kg gulbetor1 msk olivoljaSalt och peppar2 st rödlökar1 st zucchini600 g färsk salsiccia1 tsk smör1 dl hel skållad mandel Sås. Ta ut plåten och lägg på korv, lök, zucchini och mandeln, sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Men det lät som om själva tårtan var rostad om jag skrev "rostadmandeltårta". Sen var det såååå svårt att komma på ett namn på tårtan, "toscatårta", "choklad och mandeltårta" och "mandeltårta med choklad" var några förslag
Skippa absolut inte den rostademandeln. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med vattenkrasse och mandel [eller lägg lite ruccola på tallrikarna först och lax- och avokadoblandningen ovanpå]
En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostademandlar/mandelspån. Strö på (rostad om önskas) hackad mandel/mandelspån över marängtäcket och grädda 5 minuter till
Den här gången testade jag att blanda ner lite torrostade mandlar och torkade fikon i degen, en kombination jag tror skulle passa sig ypperligt till ostbrickan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.